Voormalig winnaar Logistica Award Eurotec/Lowpad over hun succesvolle deelname

julia
15 mei 2024
3 min

Vijf jaar geleden riep de vakjury van de Logistica Award Lowpad uit tot beste logistieke innovatie van 2019. Op 5 november 2024 wordt er wederom een Logistica Award uitgereikt tijdens Logistica Next. Wij vroegen Sjoerd Visser, Business Development Director bij Lowpad, welke voordelen en resultaten zij uit het winnen van de Award haalden.

Kun je ons iets vertellen over de winnende innovatie die jullie ontwikkelden en indienden voor de Logistica Award van 2019?

Vijf jaar geleden wonnen we de Logistica Award met onze allereerste AMR, de Lowpad M. De Lowpad M is onze ultralage AMR voor het transporteren van Deense CC-trolleys. Sindsdien hebben we meerdere orderpicking projecten gerealiseerd in Nederland en Duitsland. Nu focussen wij ons voornamelijk op (food)retailers. Binnen deze sector vindt nog steeds veel manueel transport plaats tijdens orderpicken en inbound/outbound processen. Hier valt veel winst te behalen door te optimaliseren met Lowpad AMRs. Onze automatiseringsoplossing kan geïmplementeerd worden in bestaande omgevingen en resulteert in minder arbeidskosten, een sterk verhoogde productiviteit en hoge doorvoersnelheid.

Wat waren de belangrijkste voordelen of resultaten die jullie hebben behaald door jullie deelname aan de Logistica Award? 

De Logistica Award was voor ons van grote waarde om onze innovatie onder de aandacht te brengen van de Nederlandse markt. We hebben gemerkt dat de vakbeurs Logistica Next goed bezocht wordt door onze doelgroep, en dankzij deze prijs hebben we erkenning gekregen voor onze leiderschapspositie met betrekking tot onze oplossingen.

In hoeverre heeft de feedback van de jury jullie geholpen bij het verder ontwikkelen van jullie innovatie?

De feedback van de jury was voor ons vooral een bevestiging dat we een uniek product hadden ontwikkeld met eindeloze mogelijkheden en toepassingen. Het heeft onze blik mede verbreed naar andere sectoren en AMR-modellen.

Zou je andere bedrijven aanraden om deel te nemen aan de Logistica Award 2024?

Het winnen van een Award, zoals de Logistica Award, kan je bedrijf aanzienlijke erkenning opleveren binnen de Nederlandse logistieke sector. Het helpt om je merkimago te versterken en jouw bedrijf te profileren als een toonaangevende speler in het veld. Deelnemen levert waardevolle contacten op die kunnen leiden tot nieuwe zakelijke kansen, samenwerkingen en kennisuitwisseling.

Welk advies geef je aan bedrijven die overwegen om deel te nemen aan de Logistica Award 2024, gebaseerd op jouw eigen ervaringen en succes?

Uit eigen ervaring en succes zouden wij bedrijven die overwegen deel te nemen aan de Logistica Award 2024 adviseren om zich te richten op het vertalen van technische functionaliteiten naar concrete voordelen en oplossingen voor de eindklant. Het hebben van het beste product is slechts een deel van het succes; het vermogen om de waarde van je innovatie over te brengen aan potentiële klanten is van cruciaal belang. Deelname aan de Logistica Award biedt een uitstekende kans om deze waarde te demonstreren. Zorg ervoor dat je tijdens je deelname de nadruk legt op de voordelen die jouw innovatie biedt en hoe deze aansluiten bij de behoeften van de klant. Door deze strategie te volgen, vergroot je je kansen op erkenning en succes op de markt.

Schrijf jouw innovatie in en maak kans op de Logistica Award 2024

Verdient jouw logistieke innovatie een Award? Ga dan de uitdaging aan: schrijf jouw innovatie (kosteloos) in en maak kans op de Logistica Award 2024, dé onderscheiding voor de meest innovatieve oplossing in de logistiek. De inschrijving sluit 15 juni 2024. Ga naar de Logistica Award 2024 pagina voor meer informatie.

julia