Ken­nis­part­ner Dilas en vakbeurs Logistica Next slaan handen ineen

julia
15 april 2024
3 min

Utrecht, 22 februari 2024 – Vakbeurs Logistica Next van Koninklijke Jaarbeurs gaat samenwerken met Dilas, de kennis- en netwerkorganisatie voor de logistieke en industriële vastgoedsector. Het doel van deze samenwerking is kennisdeling over complexe vraagstukken binnen de logistieke vastgoedsector. De vakbeurs Logistica Next vindt plaats van 5 tot en met 7 november 2024 in Koninklijke Jaarbeurs. 

Corien den Ouden, beursmanager Logistica Next: “Door de samenwerking met Dilas kunnen we vanaf nu onze bezoekers informeren over de waardevolle rol die vastgoed kan spelen op het vlak van verduurzaming, de energietransitie en het mooier maken van ons land. Een zeer belangrijk thema die we hoog op de agenda hebben staan.”

Samenwerking tussen overheid en logistieke vastgoedsector hard nodig

De logistieke vastgoedsector staat voor een significante uitdaging. Enerzijds moet er ruimte worden gemaakt voor duurzame economische groei, anderzijds is er een gebrek aan locaties. De opname van de logistieke vastgoedmarkt zal dit jaar terugvallen naar 1,7 miljoen m2, een halvering ten opzichte van 2022. Dit blijkt uit recent onderzoek van logistiek en vastgoedadviesbureau Buck Consultants International (BCI). Corien den Ouden, beursmanager Logistica Next: “Om complexe vraagstukken op te lossen is samenwerking tussen overheid en de logistieke vastgoedsector nodig. Vanuit deze gedachten zijn wij trots op de nieuwe samenwerking met Dilas. Samen ontwikkelen wij een content programma waarmee we een waardevolle bijdrage willen leveren aan de maatschappelijke vraagstukken die leven rondom logistiek.”

Kracht van kennisdeling en verbinding op Logistica Next

Op Logistica Next tonen exposanten innovatieve oplossingen die nodig zijn om logistieke processen steeds efficiënter in te richten en effectiever uit te voeren. De vakbeurs focust zich daarnaast onder andere op de toekomst van logistiek vastgoed in Nederland. Edgar van Eekelen, directeur ELBA\REC, het programmabureau van Dilas: “Logistica Next is voor Dilas (Dutch Industrial Logistics Association) het platform om kennis te delen en het gesprek aan te gaan met de logistiek professional, we zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking.” Dilas is de verbinder tussen alle stakeholders in de logistieke- en industriële vastgoedketen en spant zich in om deze sector duurzaam en maatschappelijk verantwoord door te ontwikkelen. De kennispartner wil samen met haar deelnemers werken aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven, die de logistieke- en industriële vastgoedsector begrenzen.

Van 5 tot en met 7 november 2024 transformeert Koninklijke Jaarbeurs weer tot dé logistieke hotspot van Nederland. Logistica Next en ICT&Logistiek vinden dan gelijktijdig plaats. Meer informatie op logistica-next.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over Koninklijke Jaarbeurs neem je contact op met Elsje van Vuuren, senior communicatieadviseur via elsje.van.vuuren@jaarbeurs.nl of via 06 21988042.

ICT&Logistiek en Logistica Next 2024, de belangrijkste vakbeurzen voor de logistieke sector in de Benelux

Van 5 t/m 7 november transformeert de Koninklijke Jaarbeurs tot dé hotspot voor logistieke innovatie. Duizenden beslissers, experts, keynotes en influencers komen hier samen om kennis te delen en concrete oplossingen te vinden voor de vraagstukken van vandaag en morgen. “The future starts here!” De vakbeurzen vinden gelijktijdig plaats; digitalisering, robotisering en datagedreven zijn dé trends in de (intra) logistiek. De effecten daarvan zijn in ieder warehouse zichtbaar: slim met technologie, energie, ruimte en mensen. Ga voor meer informatie, de deelnemers en thema’s naar: ict-en-logistiek.nl en logistica-next.nl.

Logistica is een evenement van Koninklijke Jaarbeurs. We bieden én creëren de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een vriendelijke, duurzame en vernieuwende manier. Live en online. Vanuit het centrum van het land, in het hart Utrecht, met oog voor jou.

julia