5 t/m 7 november 2024 | Jaarbeurs, Utrecht

Logistica Award 2024

Verdient jouw logistieke innovatie een award?

Ga dan de uitdaging aan: schrijf jouw innovatie (kosteloos) in en maak kans op de Logistica Award 2024, dé onderscheiding voor de meest innovatieve oplossing in de logistiek. Deelname aan de Logistica Award biedt je niet alleen de mogelijkheid om jouw logistieke innovatie op de kaart te zetten: door de extra publiciteit worden ook de commerciële kansen voor jouw logistieke innovatie aanzienlijk vergroot. De inschrijving sluit 14 juni, om 00:00.

Helaas is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor de Logistica Award.

Voor wie?

Deelname aan de Logistica Award staat open voor iedereen die exposant is op Logistica Next 2024 of klant is van een exposant. Ook onderzoeks- en kennisinstellingen kunnen deelnemen aan de Logistica Award. Je kunt je inschrijven als individu of als bedrijf. Jouw inzending moet innovatief zijn, met logistiek te maken hebben, Nederlandse roots hebben en mag niet langer dan 2 jaar op de markt zijn. Jouw inzending kan bestaan uit:

 • een innovatieve logistieke oplossing (toepassing)
 • een fysieke presentatie (prototype)
 • een beschrijving van de oplossing in de vorm van een weten­schappelijke scriptie

Hoe werkt het?

Een onafhankelijke vakjury beoordeelt alle inzendingen op een aantal beoordelingscriteria. Uit deze inzendingen kiest de jury vervolgens drie genomineerden die gaan strijden om de Logistica Award 2024. De winnaar van de vakprijs krijgt een bokaal, oorkonde en media-aandacht.

Lees hier het reglement.

Beoordelingscriteria

Elke inzending wordt beoordeeld aan de hand van onderstaande criteria:

 • Toepassingswaarde: in welke sectoren kan jouw inzending gebruikt worden, voor welke problemen of knelpunten biedt jouw inzending een oplossing?
 • De mate van innovatie: in hoeverre is jouw inzending nieuw, inventief en onderscheidend?
 • Economisch belang: wat is het marktpotentieel van jouw inzending?
 • Kosteneffectiviteit: is jouw inzending kostenbesparend of efficiencyverhogend?
 • Creativiteit: is jouw inzending origineel en hoe is deze tot stand gekomen?

Belangrijke data

 1. Vrijdag 14 juni, 00:00: sluitingsdatum inzendingen;
 2. Vrijdag 6 september 2024: bekendmaking genomineerden;
 3. Dinsdag 5 november 2024: Uitreiking Logistica Award;
 4. Dinsdag 5 t/m donderdag 7 november 2024: Logistica Next 2024, Jaarbeurs Utrecht.

De jury

Winnaar Logistica Award 2019

In 2019 werd de Lowpad van Eurotec/Lowpad door de vakjury van de Logistica Award 2019 uitgeroepen tot beste logistieke innovatie van 2019. De zeskoppige jury noemde de Lowpad een ‘nieuwe mijlpaal’ in de razendsnelle ontwikkeling van automatisch geleide voertuigen (AGV). Het voertuig van 12 centimeter hoog kon stellingkasten, rolcontainers en Deense karren optillen en verplaatsen. Onderscheidend waren de aangedreven stuurwielen op de vier hoeken van het voertuig, waardoor de Lowpad vanuit stand in elke richting kon bewegen; ook diagonaal of in een bocht.

Sjoerd Visser, Business Development Director bij Lowpad, vertelt in zijn video welke voordelen Lowpad haalde uit het winnen van de Logistica Award.

De Logistica Award is een gezamenlijk initiatief van Stichting Logistica en Jaarbeurs. Helaas is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor de Logistica Award.

Neem voor meer informatie contact op met:

 • Stichting Logistica
 • Lia Willemse
 • Overgoo 11, 2266 JZ Leidschendam
 • info@logistica.nl