Persinformatie Logistica Next en ICT & Logistiek 2022

  • Praktische informatie
  • Exposantenlijsten
  • Logistics Arena & theaterprogramma’s
  • Specials

Praktische informatie


Openingstijden beurzen

Dinsdag 8 november: 09.30 tot 16.30 uur
Woensdag 9 november: 09.30 tot 16.30 uur
Donderdag 10 november: 09.30 tot 16.30 uur


Toegang en persaccreditatie

Je gratis toegangsticket voor jou én je collega’s bestel je eenvoudig via deze link. Zo loop je direct de beursvloer op en hoef je niet te wachten bij de registratiebalie.


Bereikbaarheid

Kom je met de auto naar Jaarbeurs, dan is het handig om van te voren te kijken welk parkeerterrein het dichtst bij de Jaarbeurs-locatie van jouw bezoek is. Bekijk hiervoor de plattegrond.

We adviseren je om onderstaand navigatieadres van het betreffende parkeerterrein aan te houden of vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB-borden met daarop de aanduiding ‘Jaarbeurs’ te volgen. Van de onderstaande parkeerplekken van Jaarbeurs kun je de routebeschrijving gebruiken:

P1: Graadt van Roggenweg, Utrecht (Google Maps)
P2: Truus van Lierlaan, Utrecht (Google Maps)
P3: Van Zijstweg, Utrecht (Google Maps)
P4: Truus van Lierlaan, Utrecht (Google Maps)


Contactgegevens Jaarbeurs

T | + 31 (0)30 295 5911
E | info@jaarbeurs.nl
W | www.jaarbeurs.nl


Plattegrond


Highlights Logistica Next

De logistiek van morgen is smart, safe en sustainable. En het liefst allemaal tegelijk.

Logistica Next neemt je mee naar de logistiek van morgen. Met inspirerende verhalen en innovatieve oplossingen.

Wil je ontdekken hoe je jouw logistieke operatie klaar maakt voor de dag van morgen en overmorgen? Kom dan naar Logistica Next op 8, 9 en 10 november in de Jaarbeurs. Want morgen begint hier!


Highlights ICT & Logistiek 

In een wereld waarin niets meer zeker is, vormt data onze enige houvast. Hoe kunnen we de stap maken naar een datagedreven logistiek?

Het antwoord ontdek je op ICT & Logistiek. Met inspirerende verhalen en innovatieve oplossingen die je laten zien hoe je je logistieke operatie digitaliseert. En daardoor beter en slimmer maakt.

Wil je ontdekken hoe je jouw logistieke operatie klaar maakt voor de dag van morgen en overmorgen? Kom dan naar ICT & Logistiek op 8, 9 en 10 november in de Jaarbeurs. Want morgen begint hier!


Mediakit: afbeeldingen en logo Logistica Next

Download hier afbeeldingen en het logo van Logistica Next.


Mediakit: afbeeldingen en logo ICT & Logistiek

Download hier afbeeldingen en het logo van ICT & Logistiek.

Exposantenlijsten


Exposantenlijsten

De exposantenlijst voor Logistica Next en ICT & Logistiek kan hier gedownload worden.
Deze lijst kan nog geüpdatet worden.

Tevens kun je via onderstaande tool alle exposanten inzien met de bijbehorende informatie.

Logistics Arena & theaterprogramma's


De Logistics Arena – sprekers


De Logistics Arena – sessies uitgelicht


Theaterpogramma’s: tijden, titels en sprekers

Op de beursvloer bevinden zich diverse theaters. Het programma van de diverse theaters kan hier gedownload worden.
Dit programma zal regelmatig geüpdatet worden.

Tevens kun je via onderstaande tool alle sessies en tours inzien met de bijbehorende informatie.

Specials


TLN Tours

TLN organiseert in samenwerking met DALTI ook dit jaar weer de TLN Tours op ICT en Logistiek. Het doel is om dit jaar 4 tours te organiseren

1)      Focus ligt op automatisering “binnen de 4 muren” (TMS/planning) 2)      Focus op “buiten de 4 muren” (FMS/asset management)3)      Focus op warehousemanagement4)      Studenten – consultancy / adviseurs tourDe 1e drie tours zijn bedoeld voor personen met een direct belang. Personen actief in het bedrijfsleven van met name de logistiek dienstverleners en verladers. De 4e tour is nieuw dit jaar om daarmee ook andere geïnteresseerden met een indirect belang zoals studenten, consultants of adviseurs  de mogelijkheid te bieden om kennis en inspiratie op te doen. Concept TLN Tours: Deelnemers geven bij registratie aan geïnteresseerd te zijn in deelname aan de tours. Aanmelden ter plekke op de beurs is mogelijk indien er nog plaatsen beschikbaar zijn. De starttijden van de tours liggen tussen 10 en 14 uur. TLN bezoekt met ongeveer 20 mensen in een rondleiding van 1,5 uur 8 – 10 stands van verschillende leveranciers. Standhouders krijgen ongeveer 3 minuten voor een elevator pitch. Bezoekers dragen een headset, standhouder spreekt via microfoon.


De Logistieke speeddate van Jong Logistiek Nederland

Deelnemers melden zich van tevoren online aan voor deze dag. Hierin geven zij op waar zij naar op zoek zijn, welke interesses zij hebben en voor welke periode zij op zoek zijn. Aangemelde bedrijven krijgen voorafgaand aan het event een uitgebreide briefing van de aangemelde kandidaten en hun profiel waarop het verdere matchschema wordt afgestemd. Een paar dagen voor het event krijgen de deelnemers te horen bij welke bedrijven zij zijn ingedeeld. Zie het als een sollicitatie, maar dan veel leuker en veel effectiever. In 10-minuten krijg je de tijd je niet alleen voor te stellen en te verkopen, maar ook om meer van het bedrijf te weten te komen en misschien zelfs on-the-spot je stage, afstudeeropdracht of baan te regelen.

De speeddate is vaak nog veel meer dan alleen dat gesprek. Je leert meer van de sector, je bent aan het bouwen aan je netwerk en de ervaring die je op doet tijdens de korte sessies neemt niemand meer van je af.


NVC Innovation Lab

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) organiseert een innovatie paviljoen in het teken van de laatste ontwikkelingen op gebied van transportverpakkingen.Een mooi aantal NVC-leden laten er hun laatste innovaties in logistieke verpakkingen zien:

Bedrijf Innovatie
Masterpack group Somsix
NNZ Power Filter
EPG Model container
Smurfit kappa TOPPSafe.
DS Smith Edge protector
Paardekooper (in samenwerking met Ranpak)
Plato pc AeroSorber
Nefab Fiberflute
CC-retail Sustainable DSPLY
Diversy SafebagD&SafebagQS
Curtec Rechthoekige vaten
schoeiller allibert Magnum Optimum (met recycled content
Didak
Circular plastics Ecoflowerbox

Lancering programma Digitale Infrastructuur Logistiek

Ruth Clabbers, Directeur-Generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De digitalisering van logistieke ketens loopt ver achter op andere sectoren. Zo is slechts 10% van de MKB verladers in staat om in te stappen op de huidige digitale ontwikkelingen. Onder de naam ‘Digitale Infrastructuur Logistiek’ maken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam, Schiphol, Evofenedex, TNO en Douane zich de komende jaren sterk voor de versnelling van data delen binnen logistieke ketens. Dit doen ze door een decentraal georganiseerde data-deel-infrastructuur (BDI) te organiseren, nieuwe (digitale) infra-diensten te ontwikkelen en door een ‘transitieagenda’ te lanceren om het digitale bewustzijn van bedrijven in de logistiek te vergroten.

Tijdens ICT&Logistiek/Logistica Next vindt de kick-off plaats en presenteren de verschillende deelnemers voor het eerst hun plannen. Zo leggen ze uit hoe ze de overheidsfinanciering van 51 miljoen gaan inzetten, waarom ze gezamenlijk inzetten op federatief data delen en wat al deze ontwikkelingen betekenen voor bedrijven in de logistiek